NMR Facility, University of Warwick

Deeley Construction have once again delivered world-leading education and research facilities on the University of Warwick campus.

This single storey extension to existing Milburn House includes a lobby, NMR hall and plantroom. The new extension will accommodate a world-leading 1 GHz solid-state NMR system.

This high-field spectrometer will serve the national research community in the physical and life sciences.

The works took place in a closely controlled environment due to its proximity to the Film & Media Studies Department. Therefore strict controls were put in place to restrict sound including:

In addition to this, the Milburn House car park in which we were working was used as a ‘cut-through’ by students to other areas of the campus. We therefore enforced a strict traffic management system and undertook a CLOCS (Construction Logistics and Community Safety) logistics plan to ensure all works beyond our hoardings were undertaken in mind of passing pedestrians and cyclists.

The works were successfully tendered from the Lot 1 Capital Programme Framework on which we are a Tier 1 contractor.

£954,000
Contract Value

University of Warwick
Client

BMJ Architects
Architect

November 2019 - April 2020
Timeframe

Couch Perry Wilkes
Structural Engineer

Share